2012. július 12., csütörtök

Tankhegesztős


Tankhegesztés némi csavarral, esti elhajlás, hátsó toronymerevítő majdnem kész. Bréking: megvan a GT hátsó híd!

Kezdem a végén: kedden egy laza 200 km-es túrával és némi jó magyar forint segítségével egy Probe GT hátsó hidat szereztem. Bár nem látszik rajta, de reményeim szerint egészen jó állapotban van, ma befújkálom WD-40-el, aztán szombaton nekiállunk szétszedni, lepucolni, lefesteni, ilyenek. Mint már említettem, ez a tárcsafék miatt fontos, a dobféket helyettesítendő. És ültem egy GT anyósülésén, állatul megy, már csak ezért is megérte lemenni.

Nem látszik, de majd' két méter

Mennyire lehet berohadva?
És akkor a szombat: Erik szerzett rozsdamentes acél lemezeket, amolyan tanknak valót. Lehajtogattunk egy három oldalú hasábkezdeményt, majd egy külön oldalon (ami a teteje lesz, de nem a hasábnak, hanem a tanknak, mert feküdni fog a hasáb, szóval érted) megcsináltuk a gyári tankból kiszedett benzinpumpa konzol helyét. Ja és a betöltőnyílás helyét. Ide egy menetes csőcsonkot fogunk felhegeszteni egy kupakkal, de nem azt, amit megvettünk. Azt kissé átalakította a satu, amikor befogtuk vágáshoz.


Lemezmunka

Ezután a tankrügy kapott belül egy hullámtörő lemezt - majd meglátjuk, mire lesz elég. Azért kapta meg az eredeti pumpakonzolt, mert így nem kell foglalkozni a csőcsonkokkal, valamint a benzinszint jelző is működni fog. A térfogata kb. 12L, de majd lemérem pontosan. Kell majd még egy szuszogó is rá, hogy a nyomásváltozás ne horpassza ki/be.

Erik hegeszt, kesztyű rajtam


Amíg mi szerencsétlenkedtünk a hegesztőgéppel, Ági egy réteg híján készre festette a toronymerevítőt, meg ha már ott volt, a toronycsapágyakat is.

Létraváz, höhö

A lemez sajnos nem volt elég vastag, rendesen elhúzta a hegesztés, újat kell csinálni. Sebaj, másodszorra könnyebben megy. A benzinpumpát pedig saját költségünkön meg kell javíttatni. Búfelejtőnek (meg már ránk esteledett) magunkhoz vettünk némi alkoholt jóféle gin, majd bor formájában. Hazaérkezés a késő esti órákban, teleport segítségével.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése