2012. június 15., péntek

Kendács iz bekk

 
Éééés újra itt, újult erővel! Remélhetőleg kicsit több időnk lesz mostanában kendácsolni, ha már hónapokig tétlenkedtünk.
A mai nap kicsit döcögve indult, lévén, hogy kiestünk "kicsit" a formából. A célkitűzések is nehezen jöttek össze, nemhogy még a munkába belefogni... Azért csak nekiálltunk, ha már itt vagyunk!

Kezdésnek leengedtük az ezer éves hűtővizet. Nem is volt rossz szaga, olajat sem láttam benne, nem rossz jel. Persze a bilincsek össze voltak rohadva, és hogy teljes legyen az élvezet, nem is metrikusak voltak. Mindegy, amit meglazítottunk, azt le is cseréltük szép új, fényes bilincsekre. Azért volt a víztelenítésre szükség, mert az utastérben még benn maradt egy zavaró tényező, nevezetesen a fűtés. Most ezt is kitéphettük a helyéről (szó szerint). Súlyos darab, rézből van. Igen ám, de így maradt két csőcsonkunk, amit össze kellett toldani. Az egyik szomszédtól, aki fűtésszerelő, kaptunk egy kb. 10 cm-es 18 mm átmérőjű réz csövet. Ennek felköszörültem kicsit a két végét, hogy ne legyen olyan sima, majd Erik ráhúzta a csonkokat. Kapott két szép új bilincset, lásd alább. Bekevertünk 1:1 arányban desztvizet és etilénglikolt és feltöltöttük a hűtőt. Lelégteleníteni még nem tudtuk, ahhoz be kellene indítani.

Jött a szokásosan remek tárcsás csirkecici ebéd gyanánt, majd ücsörgés-kérődzés után nekiestünk a beindításnak. Szokásos kerékkompresszor, bikakábelként hasznosított Hetra hegesztőkábelek. Elsőre még nem akaródzott neki elkapni, de másodikra beröffent. Huhú, nagyon jó hangja van a vágott kipuffal!:) Ekkor benyelt a hűtő még egy liter folyadékot. Legközelebb talán meglesz a benzinpumpa, és akkor olajat is cserélünk.

Elkezdtünk gyártani egy rugóösszehúzó szerszámot, de erről bővebben legközelebb, mert mikor ezeket a sorokat írom, már készülünk a következő alkalomra...képek alább.

Fűtés, öt kiló réz

Majdnem kész műszerfal, még ha nem is úgy tűnik

Na ez a méreg

Patch

Készül a rugóösszehúzó

Villám megunta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése