2012. december 14., péntek

Télapó tojta karácsonyra

Bár közel sem haladunk olyan rohamléptekkel, mint Karotta, meg hát van néhány egyéb (tényleg csak nüansznyi) különbség a két project között, mi még mindig jobban állunk. A miénk egy éve nincs kész, az övé 11. Na de mi van a képen?
Nézzük sorban. Az első cucc a Homasitából, az autófelszerelések teszkójából származik. Három funkciót fed le, ebből egy fogalmam sincs, hogy mi akar lenni, de a másik kettő fontos lesz. Tartozik hozzá egy váltásjelző lámpa, tehát fordulatszámot mér. Továbbá rá lehet kötni a lambda szonda jelét is, ez azért lesz fontos, hogy pontosan belőhessük a levegő/benzin arányt. A gyárban egy kissé szegény keveréket állítanak be, hogy a fogyasztás és a teljesítmény aránya elfogadható legyen. Persze ez is csak pár plusz paci lesz, de hát sok kicsi sokra megy. Ja és a legjobb: 33ezer helyett 6ezer forintért jutottunk hozzá, utolsó darab lévén. Mondjuk szerintem nyitás óta megvolt nekik, de mindegy, most már a miénk.


A GLS hozott egy nagyobbacska csomagot az importtuning.hu-tól. Rendeltünk egy benzinpumpát (Walbro style), egy pár gépháztető leszorítót (Sparco style), meg egy 130 cm széles alu "csirkerácsot". A szivattyú magáért beszél, ugyebár az előző elég gyorsan megadta magát. Na ez ugyanolyan, viszont ezt becsomagolva kaptuk, számlával.


A leszorítók azért kellenek, mert kiszereltük az eredeti zárszerkezetet bowdenestől, nem lesz rá szükség. Azért egy rugót berakunk majd, hogy feszüljön, ne zörögjön.


A csirkerács sem dezájnelem, a hűtőt kell megvédenie a kavicsoktól, levelektől, stb. Nem szép, de olcsó.

Majdnem elmentem a karbonfóliáért is, de sok volt a mai nap. Terveink szerint 22-én beröffentjük a gépsárkányt, csak hogy ne essen ki a ritmusból, videó is lesz, stay tuned!

Ui.: Olvassatok Karottát, nézzetek a youtube-on ericthecarguy-t és az ausztrál mightycarmods-ot!

2 megjegyzés:

  1. csáker! szeretnék venni csirkerácsot a hűtöm elé. te hol szerezted be?

    Köszi: bandesz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hali Bandesz!

      "Kissé" megkésve válaszolok, de hátha még ér valamit: a bpracing.hu-n találtam a legolcsóbban akkoriban.

      Üdvözlet

      Törlés