2011. október 30., vasárnap

Tömegjelenetek

Ma négyen kendácsoltunk! Ági sajnos betegség miatt nem tudott velünk lenni, de jó öcsém, Ádám, és  kollégám, Balu próbálta meg helyettesíteni. Szegények, még nem tudták mire vállalkoztak, muhaha.
Erikkel belevetettük magunkat a munkába, miután alig egy óra késéssel, ámde kisimult arccal megérkezett. Őt amúgy sem nagyon idegesíti fel semmi, ma meg aztán főleg nem.
 

Amíg Erik leszedte a tetőkárpitot, meg a maradék műanyagokat, én kézzel formára csiszoltam a javított sárvédőévet. Kell még majd neki egy nagyon pici javítópaszta, de szerintem jó lett. Ha már lendületben voltam, fogtam a sikítóba egy papírkorongot, és nagyjából eldolgoztam a legutóbbi alkalommal behegesztett darab körül a dolgokat. A jó öreg kék Hemörájttal lekentük a szükséges helyeken.
 
Itt meg kell osztanom egy apró belső poént. Ha valamit megkérdezek Eriktől, pl. hogy egy bizonyos szerszámot hol találok, a válasz általában az, hogy "a garázsban". Ehhez azt kell tudni, hogy a garázs kb. 25 négyzetméter, és padlótól a plafonig több rétegben mindenféle szerszámmal meg egyébbel van tele. Néha az az érzésem , hogy azért vesz meg egy-egy új szerszámot, mert nem találja a régit:)
Nekiugrottunk a műszerfal szétszedésének, de nem nagyon ment. Megéheztünk, Erik vállalta magára a séf szerepét, nagyjából eddigre befutott Ádám és Balu is. Utóbbiban kifejlett autóbuzéria lakozik, Ádám még eddig ellenált, de most úgy tűnik, férfiből van ő is:)
Az újoncok beugrottak a kocsiba, és újult erővel estek neki a munkának. Röpke háromnegyed óra és megszámlálhatatlan B+ elteltével kivehettük a műszerfalat. Fura, de a fém részek itt rohadásnak indultak, de szerencsére ezek csak a műanyagokat tartják.
 
Balu fejvakar, Ádám vizsgál
Nem jön le vaze
De mégis, már csak le kell kötni a kábeleket

Na ez most szarul néz ki, de jó lesz
 
Ja, azt mondtam, hogy megint állt az anyós alatt a víz? Gyaníthatóan a külső levegő beszívónyílásán jön be, majd foglalkozunk a problémával. 

Búcsúzóul még leszedtük az ablaktörlőket, ami nélkül veszett jól néz ki a gép, meg úgyis plusz súly. Ki kell még venni a fűtést, a keringető motort, az ablaktörlő motort és mechanikát, a klímakompresszort, a klímahűtőt, meg ami még most nem jut eszembe. A rengeteg kábelt megpillantván elszállt minden lelkesedésem elektronikailag, meg rengeteg új kérdést kell megbeszélem Erikkel, úgyhogy viszlát legközelebb!
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése